Κουλτουρα

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

... Απέξω στην πομπή δεν ήταν το πλήθος που ταίριαζε στη μεγάλη φωνή που σίγησε. Εξαίρετη ηλιόλουστη μέρα, απίστευτη ανοιξιάτικη μέρα κι όμως ο κόσμος λίγος. Τι να’ φταιξε σκέφτηκα: Γιατί περισσότερος κόσμος στις επικήδειες πομπές ορισμένων κυριών, που η ιστορία του τραγουδιού θα φροντίσει να ξεχάσει γρήγορα το όνομά τους;

Κουλτουρα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥ ΑΔΑΜ

Μίαν ωραίαν πρωίαν της 28ης Οκτωβρίου 4.004 π.Χ. ήλθεν είς τον κόσμον ο πρώτος άνθρωπος. Ο πάνσοφος του έδωσε ένα θαυμάσιον περιβόλι διά κατοικίαν και τον άφισε να βόσκη αμέριμνος κι’ ευτυχισμένος. Δεν υπήρχαν ούτε θίασοι επιθεωρήσεων, ούτε αισχροκερδείς, ούτε δανεισταί είς τον μακάριον αυτόν κήπον διά να ταράσσουν την γαλήνην του. Η θεία αυτή ζωή του Αδάμ διήρκεσε 130 έτη.
 

Πολιτικα

Ο διαβολος φορουσε prada

«Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Ερντογάν εξέφρασε την αμφισβήτησή του, μετά από 65 χρόνια, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία οριοθετεί τα όρια μεταξύ των δύο χωρών και τα σύνορα μεταξύ ενός κράτους της ΕΕ με την Τουρκία», έγραψε ένα έγκυρο αμερικανικό site.

Αθλητικα

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟ 4-0

Δεν τον λυπήθηκε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Ένα φάντασμα ομάδας. Τι έπρεπε να γίνει, δηλαδή; Να μην πάρει ο ΠΑΟΚ μία νίκη από την όποια θα απουσίαζε η λεβεντιά. Αυτό έπρεπε να γίνει. Όχι, ρε, και τέσσερα γκολ, αυτό το 4-0, σε αντίπαλο που δεν υπάρχει στο γήπεδο. Κανένας σεβασμός στον μεγάλο Παναθηναϊκό. Κανένας αυτοσεβασμός και στην φανέλα του ΠΑΟΚ.
 

Αθλητικα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Ένας Παναθηναϊκός για λύπηση. Να μη βλέπεται στην Τούμπα. Τόσο κακός, που δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, απέναντι σ’ έναν μέτριο αγωνιστικά ΠΑΟΚ, που πέτυχε νίκη με διάσταση θριάμβου. Δύο γκολ πρώτα με προσωπικές ενέργειες του εκπληκτικού Πέλκα και το τρίτο με πέναλτυ.

Στοιχημα

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσοτερα απο 55 εκ.ευρω σε κερδη μοιρασε τον Νοεμβριο

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2017, οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Κοινωνικα

ΤΖΙΤΖΙ Η ΛΕΣΒΙΑ ΔΕΝ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Λέει κάτι το όνομα Τζίτζι; Δύσκολα να ξεχάσει κανείς το όνομα Τζίτζι Τσάο αν είχε πάρει το μάτι του πριν πέντε χρόνια το εξαντρικ σκηνικό με τον μαλάκα πατέρα της. Όταν έχεις λεφτά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Αυτό λες στην περίπτωση. Ο τότε 77χρονος εφοπλιστής από τον κίτρινο πλανήτη, Κορέα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη,

Αθλητικα

ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ''ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ'' ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Έχω τοποθετήσει στο ράφι των ιστορικών γεγονότων την προηγούμενη αναμέτρηση στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι που όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον ΠΑΟΚ και γνωρίζουν συνειδητά το DNA του δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ το εν λόγω παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπυ που προδίδει, που ερμηνεύει το παρελθόν του ΠΑΟΚ. Και εξηγεί γιατί αυτή η ομάδα μένει μακριά από τίτλους και σταθερά απογοητεύει τον κόσμο της.

Πολιτικα

ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ

Συνέχεια στην επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας δίνει ο γερμανικός Tύπος σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τα δρώμενα και κυρίως τα λεχθέντα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Κομοτηνή, εκεί όπου, όπως επισημαίνουν οι σχολιαστές, ζει μουσουλμανική μειονότητα, γύρω στoυς 100.000 ανθρώπους.

Κουλτουρα

ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ

Το χασίσι, άλλως ''σίσιχα'' συνθηματικά, τραγουδάνε οι της ρεμπέτικης μουσικής, όχι οι της κυριλάτης λαϊκάτζας. Και στα τραγούδια τους έχουν στην απ’ έξω τα άλλα, τα βαρειά, ηρωϊνες και κοκαίνες. Αυτά είναι της «καλής κοινωνίας», άλλωστε, όχι για τη φτωχολογιά.