ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ!

Alexis Tsipras- “The worst is clearly behind us”. Στον βρετανικό “The Guardian” αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου με τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού. Για όποιον γνωρίζει να “διαβάζει”, όχι απλά να μεταφράσει την κουβέντα του Τσίπρα, πρόκειται για ομολογία απόλυτης αποτυχίας. Που σερβίρεται με την… ελπίδα ότι στο… μέλλον τα πράγματα στην Ελλάδα… ΘΑ γίνουν καλύτερα.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ U20

Δεν πρόλαβαν να σηκώσουν την κούπα της Ευρώπης οι παικταράδες της εθνικής νέων μπάσκετ και… τσουπ, δεν έχασε ευκαιρία ο… αρμόδιος κυβερνητικός να τσουρνέψει επιτυχία. Να δηλώσει παρών και αξούριστος αυτός ο ανύπαρκτος Γιώργος Βασιλειάδης.
 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Να πούμε μια τελευταία κουβέντα με το ξημέρωμα της επομένης της 24ης Ιουλίου, το 1974, όπου όπως λένε έγινε η αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τι είναι αυτά, ρε. Σε ποιον τα σαλιαρίζουν αυτά τα σάπια.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΑ, ΝΤΟΡΑΚΙΑ

Παντρεύηκαν ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας, και η κυρία Αναστασία, γνωστή ως Σία, Κοσιώνη, η οποία για δέκα χρόνια ήταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σκάι. Μας ενδιαφέρει αυτός ο γάμος; Βεβαίως! Επί της ουσίας είναι μια παντριά που δεν αντιμετωπίζεται ως κοσμικό γεγονός, ως ένα event που προσφέρεται για κουτσομπολιό.
 

Η ΠΙΠΙΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ

Φοβερά πράγματα. Σκοτώνονται οι Έλληνες άνδρες του... ολυμπιακού κινήματος. Βέβαια. Υπάρχει... κίνημα ολυμπιακό. Του ολυμπισμού. Και όπως λέει ο υφυπουργός αθλητισμού η Ελλάδα είναι η μητέρα του ολυμπιακού πνεύματος, από τα χρόνια τα παλιά, τα αρχαία. Ο μπαμπάς ποιός είναι;

ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΚΕΛΑ

Γνωστό το παιχνίδι του «παπατζή». Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο... παπάς. Παίζει και το άλλο, εδώ ανασχηματισμός, εκεί ανασχηματισμός, που είναι ο ανασχηματισμός. Θυμήθηκα μία από τις αμέτρητες ιστορίες παραμονές ανασχηματισμού. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ...

Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Η Κύπρος γίνεται ανεξάρτητο κράτος το 1960, αλλά κουβαλάει το πρόβλημα. Δύο χωριστές κοινότητες, οι Έλληνες, οι Ελληνοκύπριοι, και οι Τούρκοι. Πρόβλημα αγκάθι, που σέρνεται, που πάντα είναι ανοικτό.

ΑΡΣΑΚΗΣ, ΖΑΠΠΑΣ, ΜΠΕΝΑΚΗΣ, ΝΙΑΡΧΟΣ,… ΤΣΙΠΡΑΣ!

Ιωάννης Βαρβάκης, ευεργέτης. Σιμών Σίνας. Άλλος ένας εθνικός ευεργέτης. Ανδρέας Συγγρός, απατεώνας που πέρασε στην Ιστορία ως ευεργέτης. Δεν ήταν ο μόνος από τους κομπιναδόρους και τυχοδιώκτες που χοντροκονόμησαν και πράγματι έδωσαν κάτι, έφτιαξαν κάτι για την πατρίδα. Ποια είναι η κουβέντα;